Blowerdoor

Blowerdoor

Met een blowerdoortest (ook wel luchtdichtheidsmeting genoemd) worden de luchtlekken van uw woning opgespoord. Langs deze luchtlekken gaat opgewarmde lucht verloren of komt koude buitenlucht ongecontroleerd de woning binnen. Op die manier zal uw verwarmingsinstallatie meer brandstoffen vragen om een gewenste temperatuur in uw woning te behouden. In de zomer zal uw ventilatiesysteem het noorden kwijt zijn en zal het minder rendabel zijn. Het is dus van belang om de hoeveelheid en plaats van de luchtlekken van uw woning op te sporen. Ook uw portemonnee zal hiervan profiteren. Zo zal u enerzijds minder energie verbruiken en anderzijds kan u op een eenvoudige en goedkope manier punten winnen om uw E-peil in orde te brengen. Zo kan u tot €500 verdienen wanneer uw woning luchtdicht is afgewerkt.

Er zijn twee soorten blowerdoortests:

A-meting: Deze meting is de eindmeting van een gebouw. Het verslag hiervan kan ingegeven worden in de EPB-software. Voor de timing van een A-meting kan je er best voor zorgen dat alle wanden, plafonds en vloeren zijn afgewerkt. Ook kitwerken rondom de ramen en plinten zullen ervoor zorgen dat je een beter resultaat bekomt tijdens deze meting.

B-meting: Een B-meting zorgt ervoor dat tijdens de bouwfase al duidelijk is waar de luchtlekken zich bevinden. Zo kan er nog tijdig ingegrepen worden voor de uiteindelijke A-meting.

Een blowerdoortest kunnen wij al uitvoeren voor €150 euro. Een investering die je dus snel zal terugverdienen!

Wij zijn geattesteerd door het BCCA, het onafhankelijk Belgische certificatie organisme, zodat wij altijd correct volgens de Belgische en Europese normeringen werken.